Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

30.10.2019

James Cameron ruziede met Terminator: Dark Fate-regisseur tijdens montage

door Vertigo

Volgens coscenarist en producent James Cameron verliep het montageproces van Terminator: Dark Fate niet van een leien dakje. Hij lag namelijk regelmatig in de clinch met regisseur Tim Miller.

“Zijn eerste versie was vrij ruw en lang en ging in een aantal onnodige richtingen,” zegt Cameron, de regisseur van de eerste twee Terminator-films. “Ik ben zelf een monteur en gaf zowel algemene als specifieke opmerkingen.”

“Verder heb ik nooit de set bezocht en zelfs nog nooit de nieuwe castleden ontmoet,” vervolgt hij. “Ik was echter nauw betrokken bij het schrijf- en montageproces. Voor mij is het tweede een verlengde van het eerste.”

“Er waren heel wat meningsverschillen waarvan de sporen nog steeds niet zijn uitgewist,” voegt hij eraan toe. “Het was een hels proces, maar dat hoort er nu eenmaal bij.”

Cameron vervulde een gelijkaardige rol voor Robert Rodriguez’ Alita: Battle Angel, maar zegt dat er één belangrijk verschil was. “Robert wou zich schikken naar mijn visie, maar ik liet hem zijn ding te doen,” zegt Cameron.

“Met Tim ging het er omgekeerd aan toe,” vervolgt hij. “Hij wilde de film naar zijn hand zetten, maar ik zei dat ik al ervaring had met de Terminator-wereld.”

Bron: IndieWire