Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.12.2021

James Cameron onthult gewaagde wijze waarop hij Aliens pitchte

door Vertigo

James Cameron heeft teruggeblikt op Aliens en hoe hij de sequel op Ridley Scotts Alien pitchte aan de producenten en het hoofd van het toenmalige 20th Century Fox.

“Ik schreef in drukletters ‘Alien‘ op de achterkant van het script of een ander document en voegde een ‘s’ toe op het einde,” zegt Cameron. “Toen liet ik hen de titel zien en zei dat ik de film Aliens wilde noemen omdat hij in tegenstelling tot het origineel niet over één alien zou gaan, maar over een volledig leger.”

“Daarna zei ik waar de titel op zou neerkomen en maakte van de ‘s’ een dollarteken,” vervolgt hij. “Dat was mijn pitch en blijkbaar heeft het gewerkt, want ze keurden de titel goed en hebben hem nooit in vraag gesteld.”

Cameron, die voor Aliens nog maar twee langspeelfilms had gemaakt, voegt eraan toe dat je in Hollywood soms gedurfd uit de hoek moet durven komen. “Eigenlijk altijd, maar vooral wanneer men nog niet weet wie je bent,” zegt hij.

“Om op te vallen tussen alle andere mensen die gezien, gehoord, aangenomen of vertrouwd willen worden, moet je soms iets schokkends doen, maar met een knipoog,” vervolgt hij. “Volgens mij respecteren studiobonzen dat omdat het hen doet denken aan hoe zij hun positie hebben bemachtigd.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: