Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.01.2017

James Cameron gelooft niet meer in Alien-franchise

door Marlies Hamal

Het is al meer dan dertig jaar geleden dat James Cameron de Alien-sequel Aliens regisseerde, maar de Alien-franchise is nog steeds alive and kicking. In mei zal de zesde film in de franchise, Prometheus-sequel Alien: Covenant, in de zalen verschijnen.

Cameron lijkt echter niet zo’n fan meer van de franchise: “De franchise is al alle kanten uit gegaan. Van een positieve evolutie kan je niet echt spreken. Het idee is een beetje achterhaald. Freudiaanse biomechanische wezens doken ondertussen ook al in honderd andere films op.  Onze eerste twee films dienen volgens mij als referentiepunten. Maar nu nog een nieuwe maken, lijkt mij een beetje overbodig. Maar we zullen zien wat Ridley ervan gemaakt heeft.”

Cameron voegt toe dat hij wel nog steeds een grote fan is van Scott: “Ik schuif nog steeds aan voor eender welke film van Ridley Scott. Zelfs de minder geslaagde. Hij is een echte artiest en een topregisseur. Ik leer altijd bij van hem. Het zal interessant zijn om te zien wat hij gedaan heeft met zijn eigen franchise.”

Cameron liet eerder wel al weten dat Neill Blomkamps Alien-script erg goed was, maar die film lijkt nu maar een kleine kans te hebben om er effectief te zullen komen.

Bron: /Film