Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.10.2020

James Bond-productiehuizen in de clinch over No Time to Die-streamingidee

door Vertigo

Het gerucht doet de ronde dat MGM heeft geprobeerd om No Time to Die te verkopen aan streamingdiensten als Apple TV+ en Netflix. Nu blijkt dat EON Productions, dat net als MGM de helft van de rechten op de James Bond-franchise bezit, daar niet van op de hoogte was.

Bovendien zou EON-hoofd Barbara Broccoli naar verluidt helemaal niet akkoord gaan met een streamingrelease. Ze is namelijk een voorstander van de bioscoopervaring en vindt dat de release van een Bond-film op een streamingdienst afbreuk zou doen aan de franchise.

MGM werd dan weer gemotiveerd door een lening die de studio is aangegaan om No Time to Die te maken en waar er elke maand ongeveer één miljoen dollar interest bijkomt. Zolang de film niet verschijnt, kan MGM die lening niet aflossen.

Hoe dan ook liepen de onderhandelingen met Apple TV+ spaak omdat MGM 650 tot 800 miljoen dollar vroeg voor No Time to Die en de streamingdienst slechts 350 tot 400 miljoen dollar wilde betalen om de film twaalf maanden lang exclusief te kunnen vertonen.

Bron: THR