Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.10.2020

James Bond-producente openhartig over Daniel Craigs opvolger

door Vertigo

Het gerucht doet de ronde dat Tom Hardy is gecast om Daniel Craig op te volgen als James Bond, maar volgens Barbara Broccoli, de coproducente van de franchise, klopt dat niet.

“Ik zeg altijd dat je maar op één iemand tegelijk kan verliefd zijn,” zegt Broccoli. “Eens No Time to Die uit is en er een beetje tijd is voorbijgegaan, zullen we over de toekomst moeten nadenken. Momenteel kunnen we echter enkel aan Daniel denken.”

Volgens Broccoli zal Craigs opvolger sowieso een ander soort James Bond vertolken. “De rol zal heruitgevonden worden, net zoals elke acteur hem tot nu toe heeft heruitgevonden,” zegt de producente.

“Het leuke en opwindende aan de franchise is dat het hoofdpersonage evolueert,” vervolgt ze. “Uiteindelijk zullen we de juiste persoon wel vinden.”

Wat Broccoli betreft, kan de casting verschillende richtingen uitgaan. “James Bond hoeft voor mij geen blanke man te zijn,” zegt ze. “Ik vind echter dat we nieuwe rollen moeten creëren voor vrouwen in plaats van mannelijke personages in vrouwelijke te veranderen.”

Bron: The Playlist