Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

18.09.2020

Jake Gyllenhaal openhartig over ‘onmogelijke’ Prisoners-scène

door Vertigo

SPOILERALARM

Jake Gyllenhaal vertolkte inspecteur Loki in Denis Villeneuves Prisoners en zegt dat het hoogtepunt van de film bijna onmogelijk was om te spelen.

Op het einde van Prisoners ontdekt Loki dat Melissa Leo’s personage Holly achter de ontvoeringen zit waar de film over gaat. Holly houdt één van de ontvoerde meisjes, de dochter van Hugh Jackmans Dover gegijzeld, en schiet Loki neer.

“De manier waarop de scène was geschreven maakte het onmogelijk om ze uit te voeren,” zegt Gyllenhaal in de podcast van Prisoners-cameraman Roger Deakins. “Er zaten te veel elementen in.”

Gelukkig voor Gyllenhaal weken Villeneuve en Deakins af van het script. “Toen ik die dag aankwam op de set, hadden ze al beslist dat de camera op het meisje zou gericht zijn nadat ik werd neergeschoten en ik enkel in de achtergrond zou te zien zijn,” zegt Gyllenhaal.

“De cameraman en de regisseur hebben me gered,” vervolgt hij. “Op dat moment besefte ik dat films maken geen teamwerk is, maar dat alles afhangt van wat de regisseur voor ogen heeft.”

Bron: IndieWire