Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.11.2021

Jackie- en Spencer-regisseur Pablo Larraín plant derde film over vrouwelijk icoon

door Vertigo

Regisseur Pablo Larraín heeft onthuld dat hij na Jackie, over Jackie Kennedy (Natalie Portman), en Spencer, over prinses Diana (Kristen Stewart), een derde waargebeurde film gaat maken. Die zal opnieuw over een ‘dame op hoge hakken’ gaan.

“Ik ben echter niet van plan om mijn hele leven dit soort films te maken,” voegt Larraín eraan toe. “Ik hou ervan, maar ik denk dat het tijd wordt om er een einde aan te breien.”

Over welke historische figuur Larraíns nieuwe film zal gaan, wil de regisseur niet kwijt. Het wordt alvast niet Britney Spears, hoewel Larraín geïntrigeerd is door haar verhaal. “Ik ben vooral heel nieuwsgierig naar haar relatie met de media,” zegt de regisseur.

Larraín vertelt ook dat hij Jackie en Spencer niet als biopics beschouwt. “Het concept biopic bestaat volgens mij niet,” zegt hij. “Als je een film zou maken over Britney Spears, zou ze dan zichzelf spelen of op de set toekijken hoe ze door iemand anders wordt gespeeld? Dat is een heel vreemd idee. Een fictieve blik op haar leven zou daarentegen wel heel interessant kunnen zijn.”

Bron: The Playlist