Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.09.2016

Jackie Earle Haley vervoegt cast Alita: Battle Angel

door Filip Tyskens

Regisseur Robert Rodriguez heeft een nieuwe naam toegevoegd aan de cast van zijn manga-verfilming Alita: Battle Angel. Jackie Earle Haley (Watchmen, Shutter Island) is de nieuwste aanwinst voor het ambitieuze sci-fi project.

De prent draait rond een vrouwelijke cyborg die gered wordt van de schroothoop door een wetenschapper. Met zijn hulp wordt ze een succesvolle premiejager. De film is gebaseerd op de Japanse mangareeks Gun/Dream, en wordt geproduceerd door James Cameron (Avatar).

Over de invulling van Haleys rol is nog weinig geweten, hoewel we op basis van de manga kunnen verwachten dat hij een monsterachtige cyborg zal spelen. De man staat gekend om zijn intense vertolkingen van angstaanjagende personages, zoals Freddie Krueger in de remake van A Nightmare on Elm Street of Rorschach in Watchmen.

Eerder werden al Rosa Salazar (The Scorch Trials) en Christoph Waltz toegevoegd aan de cast als respectievelijk Alita en haar reddende engel. De productie zou volgende maand moeten aanvatten in Austin, Texas.

Bron: Empire