Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.08.2021

Jackass-ster Bam Margera klaagt makers fourquel aan na ontslag

door Vertigo

Jackass-ster Bam Margera werd tijdens de opnames van de vierde film, Jackass Forever ontslagen en spant nu een rechtszaak aan tegen zijn collega Johnny Knoxville, distributeur Paramount, regisseur Jeffrey Tremaine en producent Spike Jonze.

Margera beweert dat hij in 2019, toen hij in een afkickcentrum zat voor zijn alcoholverslaving, verplicht werd om een ‘Wellness Agreement‘ te ondertekenen om in de film te mogen meespelen.

Naar verluidt moest hij op de set driemaal per dag een ademtest laten afnemen en tweemaal per week een urinetest. Daarnaast moest hij elke morgen pillen nemen tijdens een videogesprek met een door Paramount aangestelde dokter.

Op een gegeven moment werd er Adderall in Margera’s bloed gevonden en werd hij aan de deur gezet. Hij neemt het geneesmiddel naar eigen zeggen echter al tien jaar om zijn ADHD te bestrijden.

In de aanklacht staat dat Margera ‘onmenselijk’ werd behandeld en aan ‘psychologische foltering’ werd onderworpen. “Hij heeft zich aan de Wellness Agreement gehouden en dat eiste een persoonlijke tol,” staat te lezen.

“De manier waarop hij werd behandeld heeft zijn mentale gezondheidsproblemen verergerd en tot zelfmoordneigingen geleid. Toch volhardde hij. Uiteindelijk heeft men hem echter alles afgenomen.”

Bron: IndieWire