Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.11.2019

Jack Reacher-auteur uit kritiek op Tom Cruise

door Vertigo

Tom Cruise begint binnenkort aan de opnames van het zevende en achtste deel in de Mission: Impossible-reeks, maar volgens auteur Lee Child is hij te oud om in actiefilms mee te spelen.

Child is de schrijver van de Jack Reacher-romans en maakte onlangs een einde aan de filmfranchise rond het personage met Cruise in de hoofdrol. In plaats komt een tv-serie.

“Cruise wou er niet mee stoppen,” zegt Child. “Hij heeft een persoonlijk aandeel in de reeks en wou zich er tegen verzetten. Volgens mij zal het hem echter goed doen.”

“Hij is 57 jaar oud en zou beter een karakteracteur worden,” vervolgt hij. “Op die manier kan hij zijn carrière nog met 20 jaar verlengen. Talent heeft hij in elk geval.”

Eén van de redenen waarom Child een punt zette achter de Jack Reacher-films is de kritiek van zijn lezers op Cruises gestalte. In de boeken is Reacher namelijk een stuk groter.

“Het was fijn samenwerken met Cruise,” zegt Child. “Hij is een toffe kerel en we hebben ons kostelijk geamuseerd, maar uiteindelijk hebben de lezers gelijk. Reachers gestalte is een belangrijk deel van zijn identiteit.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: