Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.12.2017

J.K. Rowling dacht aan vervanging Johnny Depp in Fantastic Beasts-sequels

door Vertigo

Op het einde van Fantastic Beasts and Where to Find Them werd Johnny Depp geïntroduceerd als slechterik Gellert Grindewald. Nadat Depp door zijn ex-vrouw Amber Heard van mishandeling werd beschuldigd, ontstond er echter heel wat tumult over de aanwezigheid van de ster in de Fantastic Beasts-franchise. Toch bleven de filmmakers achter de acteur staan.

Op haar website verdedigt schrijfster J.K. Rowling die keuze: “Toen we Johnny voor het eerst castten, vonden we hem fantastisch. We waren dan ook heel bezorgd toen de verhalen over hem uitkwamen. We wisten dat de fans zich zorgen maakten over zijn rol in de sequels en overwogen om hem te vervangen. Ik begrijp dat mensen zich nog steeds afvragen waarom we dat niet hebben gedaan.”

“Ik had het er moeilijk mee dat ik hier niet openlijk met de fans over kon praten,” gaat Rowling verder. “Ik respecteer echter de afspraken die zijn gemaakt om de privacy van de twee betrokkenen te garanderen. Ze hebben ook beide de wens uitgedrukt om verder te gaan met hun leven.”

De schrijfster heeft alvast geen spijt van de beslissing: “Op basis van wat wij weten over de omstandigheden, voelen de filmmakers en ik ons goed bij onze keuze voor Johnny. We zijn oprecht blij dat hij nog zo’n grote rol zal spelen in de sequels.”

Bron: IndieWire