Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.05.2021

J.J. Abrams wil enkel nog originele projecten regisseren

door Vertigo

Onlangs raakte bekend dat J.J. Abrams zijn geplande productie over een zwarte Superman niet zelf zal regisseren en nu zegt hij dat hij wellicht geen van zijn DC-projecten zal inblikken.

Abrams werkt ook aan een serie over het superheldenteam Justice League Dark voor HBO Max, maar wil enkel nog voor originele projecten achter de camera staan.

“Vroeger werden mensen in Hollywood geïnspireerd door een oude film of een serie en besloten ze er hun eigen versie van te maken,” zegt Abrams. “Tegenwoordig maken ze overwegend klakkeloze kopieën van dingen die hen inspireren.”

Abrams blikte zelf nieuwe afleveringen van de Mission: Impossible-, Star Trek– en Star Wars-franchises in en heeft heimwee naar zijn roots, toen hij aan de wieg stond van originele films en series als Cloverfield, Alias en Lost.

“Als scenarist ben ik met een handvol dingen bezig en ze zijn allemaal gebaseerd op originele ideeën,” zegt Abrams. “Ik zou het geweldig vinden als mijn volgende projecten als regisseur geen voorgeschiedenis hebben.”

Bron: ScreenRant

Lees meer over: