Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.11.2019

J.J. Abrams reageert op George Lucas’ The Force Awakens-kritiek

door Vertigo

Volgens Star Wars-bedenker George Lucas was J.J. Abrams’ The Force Awakens niet vernieuwend genoeg. De regisseur neemt het echter sportief op.

“Het moet heel moeilijk zijn geweest om zijn kindje uit handen te geven,” zegt Abrams en voegt eraan toe dat Lucas hem toch heeft gesteund. De twee zijn vrienden en overlegden met elkaar over The Rise of Skywalker.

“We hebben ideeën en verhalen uitgewisseld,” zegt Abrams. “Hij heeft mij gezegd wat er belangrijk was en we hebben er rekening mee proberen houden. Ik ben hem alleen maar dankbaar.”

“Ik wou dat The Force Awakens zijn favoriete film aller tijden was, omdat ik hem eer wilde aandoen. Hoe dan ook heb ik enorm veel respect voor hem en bewondering voor de wereld die hij heeft gecreëerd.”

Abrams begrijpt waar Lucas’ kritiek op The Force Awakens vandaan komt. De film was echter bedoeld als een terugkeer naar de originele Star Wars-trilogie en een springplank voor vernieuwende films als The Last Jedi.

“Het idee was om een vervolg te breien aan het verhaal en te beginnen met een jonge vrouw die dacht dat Luke Skywalker een mythe was,” zegt Abrams.

“We wilden niet enkel aantonen dat de geschiedenis zich herhaalt, maar dat de originele trilogie de geschiedenis van het Star Wars-universum was geworden,” vervolgt hij.

“Er is nog steeds goed en kwaad en de mensen leven in de schaduw van hun voorgangers,” besluit hij. “Het was mij niet enkel om nostalgie te doen.”

Bron: IndieWire