Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.12.2019

J.J. Abrams knipte scènes tussen Daisy Ridley en gewraakte Kelly Marie Tran uit Rise of Skywalker

door Vertigo

Nadat ze kritiek kreeg van trollen voor haar rol in Star Wars: The Last Jedi is Kelly Marie Tran amper te bespeuren in The Rise of Skywalker. Voor ze de film gezien had, keek ze nochtans uit naar de scènes met haar personage Rose Tico en Daisy Ridleys Rey.

“Ik vind het cool dat ze samen in beeld komen aangezien dat in The Last Jedi niet het geval was,” zei Tran. “Het was cool dat er zoveel vrouwelijke energie was op de set. Ik kan niet wachten tot de mensen Rose en Rey met elkaar zien omgaan. Ze hebben beide hetzelfde doel, namelijk vechten voor de dingen waarin ze geloven en de mensen waar ze van houden.”

Hoewel Rose en Rey te zien zijn op een still uit de film, bevat het eindresultaat geen enkele scène met de twee personages. Bijgevolg lijkt het volgens sommigen alsof regisseur J.J. Abrams toegaf aan de trollen.

Ook van Carrie Fisher is er footage blijven liggen. Haar personage Leia Organa werd na het overlijden van de actrice tot leven gewekt dankzij geknipt beeldmateriaal uit The Force Awakens. Dat werd echter niet allemaal gebruikt.

“Er is meer,” zegt The Rise of Skywalker-coscenarist Chris Terrio. “Misschien wordt het uitgegeven in de vorm van deleted scenes. Eén of twee scènes die ik heel goed vond, hebben het sowieso niet gehaald omdat ze het tempo drukten. Daar kan ik volledig inkomen.”

Terrio voegt eraan toe dat de beelden van Leia niet gemanipuleerd werden. “Telkens je Leia ziet spreken, zie je Carrie,” zegt hij. “We vonden het heel belangrijk dat Leia’s tekst enkel door Carrie werd ingesproken en dat de intentie achter haar acteerwerk in de oorspronkelijke scènes min of meer bewaard bleef.”

Bron: IndieWire, IndieWire