Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.09.2017

It-regisseur wil oude bekende casten in sequel

door Steven Tuffin

Hoewel de It-sequel nog niet officieel is aangekondigd, weten we dat er reeds enkele scènes gedraaid zijn tijdens de shoot van deel één en dat er een scenarist bezig is om het volwassen gedeelte van Stephen Kings bestseller filmklaar te maken.

Nu It een fenomenale box-office-hit is, durft regisseur Andy Muschietti hardop dromen van een sequel en liet hij weten dat hij in deel twee de twee periodes met elkaar wil laten communiceren;”In deel één focuste ik me op de jonge versie van de Losers Club omdat ik hun verhaal zo puur mogelijk wilde vertellen. De sequel draait grotendeels rond de verloren herinneringen van de volwassenen en dus moeten er wel jeugdscènes in verwerkt worden.”

Voor de volwassen cast heeft Muschietti al een paar ideeën, waarvan hij eentje reeds deelde: Jessica Chastain als de oudere Beverly. De regisseur werkte samen met de ster ten tijden van zijn Hollywooddebuut Mama en Chastain liet al weten dat ze fan is van It. “Ik weet dat het vroeg is, maar het ziet er allemaal zeer positief uit,” aldus de cineast.

Bron: The Playlist