Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

29.05.2018

Isabelle Huppert geeft hilarisch interview over haar privéleven

door Vertigo

De legendarische Franse actrice Isabelle Huppert (Elle) heeft in een interview korte maar rake antwoorden gegeven op enkele persoonlijke vragen. Toen men haar bijvoorbeeld vroeg naar haar eerste kus, antwoordde Huppert: “Hoe durf je dat te vragen aan iemand die je net hebt ontmoet?”

Verder onthulde Huppert wat haar guilty pleasure is. “Ik beeld mij graag in dat ik een sadistische en manipulatieve moordenaar ben,” zei ze, “zoals een personage uit een Agatha Christie-roman. Over haar grootste liefde zei ze dan weer enkel: “Hij weet wie hij is. Zij weten wie ze zijn.”

Als Huppert een superkracht zou hebben, zou het de mogelijkheid zijn om de Brexit ongedaan te maken en de Amerikaanse president Donald Trump te verzoenen met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un. “Zelfs als ik er golf mee zou moeten spelen,” voegde ze eraan toe.

Huppert verklapte ook dat haar grootste angst vastzitten in een lift is en wie ze zou uitnodigen op een droomdiner: “Plato en alle andere gasten van het feestmaal in zijn Symposium: Socrates, Phaedrus, Aristophanes. Daarnaast Flaubert, Marie Curie, Leonardo da Vinci en de Deense cineast Carl Dreyer.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: