Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

04.07.2020

Is originele Marty McFly-acteur Eric Stoltz nog te zien in Back to the Future?

door Vertigo

Voordat Michael J. Fox werd gecast als Marty McFly, zou Eric Stoltz de hoofdrol vertolken in Robert Zemeckis’ Back to the Future. Hij werd echter vervangen nadat de opnames al waren begonnen.

Al jaren doet het gerucht de ronde dat Stoltz toch nog te zien is in het eindresultaat. In de scène waarin Marty de pestkop Biff Tannen (Thomas F. Wilson) een dreun verkoopt, zou namelijk Stoltz’ vuist in beeld komen.

Volgens Back to the Future-scenarist Bob Gale werd de scène in kwestie heropgenomen met Fox, maar kreeg de take die uiteindelijk werd gebruikt het label ‘oké’ in plaats van ‘goed’, dus de gebruikte take zou nog steeds die eentje met Eric kunnen zijn.

“Enkel door het nummer op de negatieven te controleren, kunnen we zeker zijn of het Erics vuist is,” zegt Gale. “Niemand gaat echter het risico nemen om de negatieven te beschadigen.”

Na Marty’s confrontatie met Biff vlucht hij op zijn skateboard en in een bepaald shot is zijn rug te zien. Ook dat zou een shot van Stoltz kunnen zijn. “Het is ofwel Eric, ofwel zijn stunt double, ofwel die van Fox,” zegt Gale.

Bron: The Playlist