Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.12.2016

Is Monster Trucks nu echt de slechtste film ooit?

door Marlies Hamal

Na het lezen van de korte samenvatting van het op stapel staande Monster Trucks krijg je de indruk dat dit wel eens de slechtste film ooit zou kunnen worden. Het blijkt namelijk dat je de titel van de film wel heel letterlijk kan nemen: de film draait om de tiener Tripp die in zijn truck een reusachtig monster ontdekt. Samen proberen ze vervolgens te ontsnappen aan Rob Lowe’s bad guy die het monster gevangen wil nemen. Mocht je nu denken: “Heeft een kleuter dit bedacht?”, dan heb je gelijk. Het idee kwam namelijk van de vierjarige zoon van een vroegere baas van filmstudio Paramount.

Datzelfde Paramount bereidt zich alvast voor op het ergste. Zo wordt Monster Trucks gedumpt in januari, een maand waarin de bioscopen het traditioneel minder goed doen. Daarnaast verwachten de studiobonzen zich aan een verlies van maar liefst 115 miljoen dollar. Toch is het niet allemaal kommer en kwel, want de eerste recensies zijn niet helemaal supernegatief. Misschien dat regisseur Chris Wedge daar voor iets tussen zit?

Zo ziet The Irish Times het lichtjes positief: “Als je erg lage verwachtingen hebt, is de film niet afschuwelijk. Het is een mix van E.T. en Transformers, met dat verschil dat het resultaat beter is dan de recentste Transformers-films.” Ook Variety relativeert: “Er zijn waarschijnlijk slechtere ideeën dan regisseur Chris Wedge (Ice Age) en scenarist Derek Connolly (Jurassic World) inhuren. Maar het concept was niet goed genoeg voor een film van deze schaal.”

“De film is een gigantische vergissing”, zegt The Telegraph. “Maar volledig onschuldig en bij momenten redelijk entertainend.” Tenslotte vond ook Empire lichtpuntjes in de film: “De personages zijn onderontwikkeld. Tripp is niet overtuigend en Amy Ryan krijgt maar een halve scène. Maar Jane Levy en Thomas Lennon zorgen voor de nodige humor die uiteindelijk leidt naar een entertainende finale. Het resultaat is beter dan de titel doet geloven.”

Bekijk hieronder de trailer voor Monster Trucks:

Bron: /Film

Lees meer over: