Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.08.2016

Is John Turturro stiekem een Big Lebowski-spin-off aan het draaien?

door Steven Tuffin

John Turturro, de gevierde acteur die de laatste tijd furore maakt in de HBO-reeks The Night of, kruipt zelf ook af en toe in de regiestoel met indiepareltjes als Mac en Romance & Cigarettes als prettige gevolgen. Momenteel staat de acteur-regisseur op de set van Going Places, een project dat aangekondigd werd als een remake van de Franse seventies-komedie Les valseuses met naast Turturro Bobby Cannavale, Audrey Tautou en Susan Sarandon in de belangrijkste rollen.

Nu gaat het gerucht echter dat Turturro zijn legendarische personage uit de Coens-klassieker The Big Lebowski, Jesus Quintana, zou spelen in de prent die draait rond twee criminelen die strijden om een vrouw (Tatou) haar eerste orgasme te bezorgen nadat ze betrokken is geraakt bij de dubieuze activiteiten van het duo. Sarandon speelt op haar beurt een collega-misdadiger die net een lange celstraf achter de rug heeft.

De Coens zijn niet betrokken bij de productie, maar gezien hun lange werkrelatie met Turturro is het niet ondenkbaar dat de filmbroers het project hun zegen hebben gegeven.

Bron: Birth. Movies. Death.