Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.01.2018

Is dit de eerste film die geannuleerd wordt in het kielzog van #MeToo?

door Vertigo

20th Century Fox heeft de Patty Hearst-biopic van Logan-regisseur James Mangold geannuleerd. De kleindochter van miljardair Randolph Hearst werd in 1974 ontvoerd door het ultra-linkse Symbionese Liberation Army. Tijdens haar gevangenschap werd ze misbruikt, maar later sloot ze zich aan bij de groep.

De productie zou deze zomer van start gaan en Elle Fanning zou de rol van Hearst op zich nemen. De film was gebaseerd op het boek American Heiress van Jeffrey Toobin, maar dat kreeg onlangs hevige kritiek van Hearst zelf. Die zegt dat ze zich daarvoor geïnspireerd voelde door Oprahs speech tijdens het recente Golden Globes-gala.

“Toobin romantiseert in het boek mijn foltering en verkrachting en noemt mijn ontvoering er een ‘prettig avontuur’ in,”, vertelde Hearst. “Het kwetst mij dat Fox een film wilt produceren die gebaseerd is op dat boek. Ik weiger om op Toobin of Fox de macht te geven om weer een slachtoffer van mij te maken. Ik zal nooit iemand een platform geven waarin victim blaming wordt getolereerd.”

Bron: Dark Horizons