Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.12.2017

Wat is Disneybaas Bob Iger van plan met al die Fox-franchises?

door Vertigo

Nu de deal tussen Disney en Fox rond is, heeft het Huis van de Muis tal van nieuwe franchises onder zijn hoede. Dat betekent dat de studio enkele moeilijke knopen zal moeten doorhakken. Disney heeft immers de gewoonte om slechts enkele films – stuk voor stuk blockbusters – per jaar in de zalen te brengen. De toekomst van enkele Fox-franchises lijkt dan ook onzeker.

Disneybaas Bob Iger sust alvast de gemoederen: “Fox heeft enkele populaire filmreeksen, die we natuurlijk gaan blijven ondersteunen. Wat ze met Avatar, Deadpool, X-Men, Fantastic Four en Planet of the Apes hebben gedaan is fantastisch. Daar kunnen we op voortbouwen zonder dat we daar iets aan moeten veranderen. Het zal nog even duren voor de deal helemaal rond is. Tot dan blijft Fox gewoon zijn eigen projecten ontwikkelen. Als de overname achter de rug is, gaan we bekijken wat we precies allemaal in handen hebben. Dan kunnen we bestuderen wat de toekomst te bieden heeft voor de verschillende filmreeksen.”

Disney zou in ieder geval van plan zijn om elk jaar vier of vijf nieuwe films te maken voor zijn op stapel staande streamingdienst. Mogelijk zouden ‘moeilijkere’  Fox-films daar een plaats krijgen.

Bron: The Playlist

 

Lees meer over: