Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.02.2021

Is deze Once Upon a Time in Hollywood-scène enger dan Silence of the Lambs-finale?

door Vertigo

Quentin Tarantino noemt de scène uit Once Upon a Time in Hollywood waarin Cliff Booth (Brad Pitt) een bezoek brengt aan de Spahn Ranch, het hoofdkwartier van sekteleider Charles Manson, een van de beste dingen die hij en zijn team ooit hebben verwezenlijkt.

Bovendien vindt hij ze enger dan finale van The Silence of The Lambs, waarin Clarice Starling (Jodie Foster) de seriemoordenaar Buffalo Bill (Ted Levine) confronteert.

Volgens Tarantino zorgt The Silence of the Lambs-finale voor suspense, waarbij de kijker weet wat er gaat gebeuren, en de Spahn Ranch-scène uit Once Upon a Time in Hollywood voor angst, waarbij de kijker niet weet wat er gaat gebeuren.

“Ik dacht niet dat Jodie Foster zou sterven,” zegt Tarantino in de podcast van het Britse filmmagazine Empire. “Ik zou enorm verrast geweest zijn als Buffalo Bill haar had vermoord.”

“Het is een magnifieke en meeslepende scène, maar ik heb te veel films gezien om niet te weten wat er ging gebeuren,” voegt hij eraan toe.”

“Een van de redenen waarom de Spahn Ranch-scène zo goed werkt, is dat Cliff zou kunnen sterven,” vervolgt hij. “Het verhaal zou kloppen en dramatisch gezien zou het misschien zelfs logisch zijn.”

“Wanneer je de film voor het eerst samen met een publiek bekijkt, merk je dat het publiek doodsbang is dat Cliff gaat sterven. De sfeer in de zaal verandert. Iedereen wordt opgewonden en oprecht bang.”

Bron: IndieWire