Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.09.2018

Is Channing Tatums X-Men-spin-off nu een superheldenfilm of een romcom?

door Vertigo

Hoewel de studio binnenkort overgenomen wordt door Disney, gaat 20th Century Fox gewoon door met films maken. Zelfs het meermaals uitgestelde Gambit staat nog steeds op het programma. De superheldenfilm rond het X-Men-personage zag reeds drie regisseurs vertrekken: Rupert Wyatt (Rise of the Planet of the Apes), Doug Liman (Edge of Tomorrow) en Gore Verbinski (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl).

Simon Kinberg, de producent van alle X-Men-films sinds First Class, beschrijft Gambit als een romcom. “Gambit is een oplichter en een rokkenjager en zijn gedrag leent zich tot een romantische komedie,” zei hij. “Dat moet je niet letterlijk nemen. Logan noem ik bijvoorbeeld een western, maar er doen geen cowboys in mee. Het heeft meer met de toon van de film te maken.”

Gambit voelt aan als een romcom of een sekskomedie, maar is en blijft een film met superhelden en schurken,” zei Kinberg. “Het script is schitterend en we willen begin volgend jaar met de opnames van start gaan.” De hoofdrol in de film is nog steeds voor Channing Tatum. Het personage werd eerder vertolkt door Taylor Kitsch in X-Men Origins: Wolverine.

Bron: Dark Horizons