Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.03.2021

Interne rel leidt tot leegloop bij Time’s Up

door Vertigo

Time’s Up, een organisatie die discriminatie op de werkvloer bestrijdt, trok onlangs van leer tegen de Hollywood Foreign Press Association, de journalistenvereniging achter de Golden Globes, maar ligt nu zelf onder vuur.

Achttien leden van Time’s Up Healthcare, de tak van de organisatie die rond discriminatie in de gezondheidssector werkt, zijn namelijk opgestapt na een controverse rond medeoprichter Esther Choo. De achttien leden vormden ruim één derde van het totale ledenbestand.

Choo, een professor aan de Oregon Health & Science University, kwam in opspraak nadat aan het licht kwam dat ze klachten van grensoverschrijdend gedrag tegen haar collega, dokter Jason Campbell, niet had gerapporteerd.

Time’s Up nam het in een statement zowel voor het vermeende slachtoffer als voor Choo op en later voegde CEO Tina Tchen eraan toe dat Choo in het belang van het slachtoffer handelde.

“Er is niet altijd een duidelijk pad om slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag bij te staan en adviseren,” zei Chen. “Ik denk dat we het slachtoffer en haar zoektocht naar gerechtigheid kunnen steunen zonder Dr. Choo en haar leiderschap de rug toe te keren.”

Sommigen beschuldigen Time’s Up van inconsequentheid. “Ik dacht dat onze missie bestond uit de slachtoffers centraal stellen,” zegt Monica McLemore, een medeoprichter van Time’s Up Healthcare die onlangs uit de organisatie stapte.

“Ik ben kwaad omdat we een perfecte kans hebben gemist om aan te tonen wat aanvaardbaar gedrag op de werkvloer is,” vervolgt ze. “Meer bewijs heb ik niet nodig om te weten dat sommige mensen binnen Time’s Up hun beloftes niet ernstig nemen.”

Actrice en activiste Rose McGowan noemt de manier waarop Time’s Up de situatie heeft aangepakt ‘walgelijk en vreselijk’. “Ik probeer al lang aan de alarmbel te trekken wat Time’s Up betreft,” zegt ze.

“Sommige vrouwen binnen Time’s Up helpen slechte mensen en zijn nu zelf misdadigers geworden,” vervolgt ze. “Er zijn veel manieren om je aan grensoverschrijdend gedrag schuldig te maken. Je hebt de daad zelf en de nasleep.”

Bron: THR

Lees meer over: