Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

18.06.2021

Inspiratiebronnen The Green Knight onthuld

door Vertigo

De fantasyfilm The Green Knight haalt op 4 augustus de Belgische zalen en regisseur David Lowery (Ain’t Them Bodies Saints, A Ghost Story) heeft zijn uiteenlopende inspiratiebronnen onthuld.

The Green Knight is gebaseerd op het middeleeuwse gedicht Sir Gawain and the Green Knight en Lowery werd onder meer beïnvloed door Andrei Tarkovsky’s epos Andrei Rublev over de gelijknamige Russische schilder.

Andrei Rublev is een van de beste films ooit en je zou hem tegenwoordig niet meer kunnen maken omdat hij honderden miljoenen dollars zou kosten,” zegt Lowery.

“Verder lieten we ons inspireren door eighties-fantasyfilms als Ron Howards Willow, een van mijn favorieten in het genre, Ladyhawke en Dragonslayer,” vervolgt hij.

“Die films zijn niet gebonden aan een specifieke tijd en plaats in de geschiedenis, maar voelen toch aan als of ze zich in een echte wereld afspelen,” voegt hij eraan toe.

Tot slot haalde Lowery de mosterd bij horrorfilms van de studio Hammer en bij Sergei Bondarchucks verfilming van Leo Tolstoys Oorlog en vrede.

Bron: /Film