Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.11.2020

Inspiratiebron Bong Joon Ho’s Memories of Murder legt duizelingwekkende verklaring af

door Vertigo

Seriemoordenaar Lee Chun-jae, de inspiratiebron voor Bong Joon Ho’s Memories of Murder, werd pas vorige zomer gevat, zeventien jaar na de originele bioscooprelease van de film en ongeveer dertig jaar na de feiten.

“Ik begrijp nog steeds niet waarom ik geen verdachte was,” zegt Lee tijdens de heropende rechtszaak van een man die onterecht voor een van Lee’s moorden werd veroordeeld. Het is de eerste keer dat Lee in het openbaar over zijn misdaden spreekt.

“Rondom mij vonden misdaden plaats en ik heb niet echt geprobeerd om ze te verstoppen,” vervolgt hij. “Ik dacht dat ik gemakkelijk zou worden gevat. Ik liep voortdurend inspecteurs tegen het lijf, maar ze vroegen altijd naar mensen uit mijn omgeving.”

Lee zegt dat het horloge van een slachtoffer in zijn zakken zat terwijl hij door de politie werd verhoord, maar hij enkel moest uitleggen waarom hij geen identiteitskaart bijhad.

“Veel mensen werden verdacht en hebben onterecht afgezien,” zegt Lee. “Tegenover hen wil ik me verontschuldigen. Ik heb bekend in de hoop dat de families van de slachtoffers er troost uit putten en zal de rest van mijn leven boete doen.”

Bron: IndieWire