Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.02.2018

Inglourious Basterds-ster Diane Kruger reageert op wurg-controverse Quentin Tarantino

door Vertigo

Nadat Uma Thurman enkele dagen geleden Harvey Weinstein beschuldigde van seksueel misbruik, kwam ook Quentin Tarantino onder vuur te liggen. Thurman haalde immers ook een incident aan op de set van Kill Bill. Tijdens die opnames verwondde ze zich in een auto-ongeluk. De actrice had eerder aangegeven dat ze de auto niet vertrouwde, maar Tarantino had haar onder druk gezet om er toch in te rijden.

In navolging daarvan raakte ook bekend dat Tarantino zelf Thurman wurgde en bespuwde toen dat nodig was voor een scène. Ook Diane Kruger haar naam werd daarbij genoemd. Op de set van Inglourious Basterds wurgde Tarantino haar ook toen dat in het scenario stond. Onder meer Jessica Chastain had daar kritiek op: “Hoe kun je je als actrice veilig voelen als de regisseur jou wurgt?”

Op Instagram heeft Kruger nu gereageerd op controverse: “Na Uma Thurmans recente beschuldigingen tegenover Harvey Weinstein en haar werkervaring aan Kill Bill werd mijn naam in verschillende artikels genoemd in verband met de wurgscène uit Inglourious Basterds. Dit is een belangrijke periode en ik leef mee met Uma en iedereen die het slachtoffer is geweest van seksueel misbruik en geweld. Ik steun jullie. Toch wil ik laten weten dat mijn werkervaring met Tarantino enorm plezierig was. Hij behandelde mij met niets dan respect, heeft nooit zijn macht misbruikt en heeft mij nooit gedwongen om iets te doen waar ik mij niet comfortabel bij voelde.”

Een bericht gedeeld door Diane Kruger (@dianekruger) op
Bron: EW