Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.10.2016

Indrukwekkende reeks Matthias Schoenaerts-projecten bevestigd

door Vertigo

Het zijn drukke tijden voor Matthias Schoenaerts. Eerder meldden we dat hij naast Robert Redford en Jane Fonda zou staan in Our Souls at Night en bovendien werd het gerucht bevestigd dat hij meespeelt in de nieuwe film Terrence Malick, Radegund.

Over Our Souls at Night laat de Rundskop-ster het volgende weten: “Samenwerken met deze mensen is onwezenlijk. Al meer dan 30 jaar staan zij aan de top. Hun bijdragen aan de filmwereld zijn op velerlei vlakken niet te overzien. Dit is een grote eer.”

Over Radegund raakte dan weer bekend dat Schoenaerts eerst de hoofdrol aangeboden kreeg, maar deze moest weigeren omdat hij nog bezig was met de Michaël R. Roskam-film Le fidèle. Hij heeft nu een bijrol in het WOII-drama.

En daarmee houdt het niet op voor de Vlaamse acteertrots. Na de opnames van Our Souls at Night staat hij opnieuw zij aan zij met zijn A Bigger Splash­-tegenspeelster Dakota Johnson in The Sound of Metal, een drama over een metaldrummer die doof begint te worden.

In maart volgen dan de recent uitgestelde opnames van Kursk, het op feiten gebaseerde duikbootdrama van Thomas Vinterberg waaraan ondertussen ook Rachel McAdams en Colin Firth verbonden zijn.

“Matthias speelde een voortrekkersrol in de totstandkoming van deze productie. Hij bracht Vinterberg aan en zorgde op die manier dat de film in een stroomversnelling kwamen,” aldus Ken Lambrechts, de manager van Schoenaerts.

Na deze productie zal Schoenaerts starten met de opnames van het eveneens langverwachte Galveston, geschreven door Nic Pizzolatto, de scenarist van de succesvolle HBO-reeks True Detective.

Bron: Ken Lambrechts