Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.07.2018

Indie-favoriet Mark Duplass krijgt kritiek op steun aan rechtse politicus en biedt excuses aan

door Vertigo

Acteur en regisseur Mark Duplass, momenteel te zien in Jason Reitmans Tully, kwam onlangs onder vuur te liggen voor een tweet waarin hij de Amerikaanse conservatieve politicus Ben Shapiro steunde. Die staat bekend om zijn racistische uitspraken. Zo zei hij over de neergeschoten zwarte jongen Trayvon Martin dat hij het zelf gezocht had.

Desondanks nodigde Duplass liberalen zoals hemzelf uit om Shapiro te volgen op Twitter. “Ik ben het niet echt met hem eens,” zei Duplass, “maar hij is oprecht. Hij heeft mij ooit eens geholpen, gewoon uit vriendelijkheid. Hij verdraait de waarheid niet en heeft goede bedoelingen.”

Duplass kreeg heel wat kritiek en heeft de tweet inmiddels verwijderd. Hij kon wel op steun rekenen van Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn. “Misschien ga je niet akkoord met Mark Duplass en dat mag,” zei Gunn. “Persoonlijk denk ik dat zelfs Ben Shapiro’s moeder hem niet zou moeten volgen. Dat betekent echter niet dat Duplass’ standpunt boosaardig is. Ons land telt tegenwoordig heel wat verraders en racisten. Misschien moet je je verontwaardiging voor hen bewaren.”

“We mogen de lat van onze morele verontwaardiging niet leggen op Mark Duplass die zegt dat je een eikel zou moeten volgen, omdat hij gelooft dat het een goede zaak is,” besloot Gunn.

https://twitter.com/JamesGunn/status/1019716916347203584

https://twitter.com/JamesGunn/status/1019718038248017920

Duplass heeft inmiddels gereageerd op het incident en noemde zijn tweet “een ramp op meerdere niveaus”. “Ik ben in geen geval een voorstander van haat, racisme, homofobie, xenofobie of enige vorm van onverdraagzaamheid,” zei hij. “Het is altijd mijn bedoeling geweest om eenheid, begrip en vriendelijkheid te verspreiden, maar ik ga daarbij fouten maken. Soms handel ik uit enthousiasme te snel, doe ik niet genoeg onderzoek of druk ik mijzelf niet duidelijk genoeg uit. Het spijt mij verschrikkelijk. Nu begrijp ik dat ik ijveriger en zorgvuldiger moet zijn. Ik ben ermee bezig.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: