Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.04.2016

In memoriam: Prince

door Steven Tuffin

Prince is op 57-jarige leeftijd overleden. Het purperen popicoon zette niet alleen zijn stempel op muzikaal, maar ook op filmisch vlak. Hij stond zowel voor als achter de camera, en leverde nieuwe en oude songs voor de soundtracks van onder Batman en Happy Feet. Een overzicht van de filmavonturen van zijne majesteit.

Purple Rain (1984)

In 1984 won Prince de Oscar voor Beste Soundtrack voor Purple Rain, een film vol muziek van het gelijknamige album. De muzikant speelde de hoofdrol in dit verhaal over een aanstormende rockster die worstelt met de liefde en de roem.


Under the Cherry Moon (1986)

Twee jaar na het succes van Purple Rain regisseerde Prince deze gestileerde romance, waarin hij zelf de hoofdrol voor zijn rekening nam. Ook een jonge Kristin Scott Thomas maakte deel uit van de cast en het album Parade fungeerde als soundtrack. De film flopte én werd genomineerd voor zeven Razzies.


Sign ‘o’ the Times (1987)

Prince regisseerde deze concertfilm die de tegenvallende verkoop van het gelijknamige dubbelalbum (en motherfunking klassieker; nvdr.) een boost moest geven.


Graffiti Bridge (1990)

Voor deze sequel op Purple Rain fungeerde Prince niet alleen als regisseur en hoofdacteur, maar ook als scenarist. Ditmaal moet zijn personage The Kid vechten om zijn nachtclub te redden van de ondergang. Geen groot commercieel succes, maar de gelijknamige plaat bevatte het onvergetelijke ‘Thieves in the Temple’.


Overige onsterfelijke filmgerelateerde Prince-momenten

https://www.youtube.com/watch?v=HUmce-zeaAA

 

Bron: Entertainment Weekly

@Waanzinema & @MarijnClaeys