Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.01.2016

IN DE KIJKER: ’S Wonderful

door Jimmy Van der Velde

’S Wonderful is de titel van het afstudeerproject van Milo Cremer Eindhoven, een Nederlander die het filmvak onder de knie probeert te krijgen aan de Arts University Bournemouth in Engeland. Samen met veertig andere studenten en filmenthousiastelingen is hij druk in de weer om het korte project tegen de première in juli af te krijgen.

De inspiratie voor de muzikale kortfilm en het verhaal haalde hij uit de screwball-klassiekers uit de jaren dertig en de heerlijke musicaltoppers uit de fifties. Centraal in ’S Wonderful staat Emily, een vrouw die op het punt staat om te trouwen met een man die niet bij haar past. Ondanks twijfels dwingt ze zichzelf om de grote stap te zetten. Vlak voor de huwelijksvoltrekking belandt ze in het Parijs uit de jaren vijftig en gebeurt er iets dat haar dwingt haar besluit te heroverwegen.

Een film maken is natuurlijk niet goedkoop. Daarom doet de regisseur een beroep op crowdfunding via de website Indiegogo. Om de film af te maken, heeft hij nog 5.000 pond nodig – wat ongeveer 5.429 euro is. Waarom zoveel geld? Eerst en vooral om het productiedesign van de prent uit te werken. Zo zullen de makers proberen om een specifieke historische setting terug tot leven te wekken. Daarnaast wil de cameraman met 16mm draaien, hebben ze centjes nodig voor de cast en houden ze rekening met nog heel wat andere kosten.

Iedereen die wil, kan dus zijn of haar steentje bijdragen. Wie Milo en co. helpt, krijgt een leuke verrassing. Welke precies hangt af van het bedrag dat je stort.

Milo Cremer Eindhoven is alvast zeer ambitieus. Naast een prachtige beeldvoering en mise-en-scène mikt hij ook op muzikale finesse. De Nederlandse zangeres Anne Rune slaat alvast de handen in elkaar met de Amerikaanse jazzpianist Dick Hyman voor een muzieknummer.

Meer info over het project vind je op deze Facebookpagina!

@TheJimeister