Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.01.2016

IN DE KIJKER: PINX 2016

door Jimmy Van der Velde

Van 28 tot 31 januari kleuren Gent en Kortrijk roze, want dan vindt de vierde editie van het holebifilmfestival PINX plaats in Spinx Cinema en Kunstencentrum BUDA. Het belooft weer een topeditie te worden, want er staan heel wat veelbelovende titels op het programma.

Eerst en vooral is er Grandma, de openingsfilm met Lily Tomlin in de hoofdrol. De film kon wereldwijd op lovende kritieken rekenen en voert Tomlin op als een vuilbekkende, lesbische grootmoeder. Anderzijds is er de wondermooie afsluiter Darker than Midnight, waarin de androgyne Davide in een zoektocht naar zijn identiteit alles achterlaat om in de groezelige straten van het Siciliaanse Catania de liefde en vriendschap te ontdekken.

Daarbovenop staan er maar liefst vijf Belgische premières op het filmmenu. Ook Kristen Wiig kan je aan het werk zien tijdens het filmfeest in de prent Nasty Baby.

Voor elke vertoning kan je een kortfilm meepikken.

Wie meer info verlangt over tickets en gelijkaardige dingen kan hier terecht. Je kan tenslotte ook nog steeds je kans wagen met onze heuse PINX-wedstrijd!

 

@TheJimeister