Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.09.2015

IN DE KIJKER: nieuw seizoen KASKcinema

door Jimmy Van der Velde

Vanaf 18 september start het kersverse filmseizoen van KASKcinema te Gent. De aftrap wordt gegeven met de scifi-prent Ex Machina, met Oscar Isaac, Alicia Vikander en Domhnall Gleeson in de hoofdrollen. De film kon op lovende kritieken rekenen in de Verenigde Staten, maar haalde hier nooit het witte doek.

Het is niet de enige recente film in het programma van september/oktober. KASKcinema pakt ook uit met het Duitse Wetlands – een soort Amélie Poulain, maar dan wat minder hygiënisch, de Spaanse liefdesfilm 10.000 Km en de schokkende, ontroerende documentaire Something Better To Come.

Het nieuwe seizoen gaat ook gepaard met een gloednieuw initiatief. KNT (Kinderen Niet Toegelaten) is een reeks cult-, pulp- of genrefilms die op woensdag worden vertoond. De eerste in de rij: The Babadook, de Australische horrorfilm die afgelopen jaar bijzonder veel buzz kreeg, maar nog amper werd vertoond in België. En daarna, als eerbetoon aan de net overleden Wes Craven: Scream. De meta-slasher uit 1996, een van invloedrijkste in het genre, wordt vertoond op originele 35mm-film.

Er wordt ook opnieuw samengewerkt met Film-Plateau, de filmclub van UGent. Zij vertonen onder andere klassiekers als La Passion de Jeanne d’Arc, An American in Paris en The Public Enemy.

Ook nog op het filmmenu: Roar, een film uit 1981 with cult written all over it, The Shape of Things, een bijtende liefdesfilm met Paul Rudd en Rachel Weisz en het controversiële Irréversible.

Oktober wordt uiteindelijk afgesloten met de Night of the Horror.

Bron: KASKcinema

@TheJimeister