Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.03.2015

IN DE KIJKER: Égoïste

door Jimmy Van der Velde

Het jonge Brugse koppel Jelle Stroo en Stephanie Delbecque draaiden hun eerste langspeelfilm Égoïste in Parijs. Ze komen die op 13 maart om 20 uur in Cinema Liberty te Brugge aan een thuispubliek voorstellen, in aanwezigheid van de regisseur en een deel van de cast.

Égoïste gaat over Jérôme, die naar Parijs terugkeert met maar één doel: zijn vriend Charlie zien. Terwijl hij op zoek gaat naar antwoorden in de straten van Montmartre, kijkt hij terug op hun intense vriendschap – om uiteindelijk meer te ontdekken dan hij had verwacht.

De film werd in de zomer van 2013 in Parijs gedraaid met een klein, internationaal team: een Belgische regisseur, Franse acteurs, een Italiaanse cameraman en Nederlandse sounddesigners. Regisseur Jelle Stroo schreef ook het scenario.

“De film had een budget van slechts 1,500 euro,” verklapt regisseur Jelle Stroo. “Als je weet dat een gemiddelde Vlaamse filmproductie al snel tussen de vijfhonderdduizend en één miljoen euro kost, was het een hele prestatie om Égoïste met dergelijke beperkte middelen te maken. Dit huzarenstukje was mogelijk aan de hand van vriendendiensten, websites en creatief gebruik van locaties. Zo werd er gefilmd in appartementen van vrienden en probeerden we de minder gekende hoekjes van Montmartre ten volle te benutten. We combineerden de opnames ook allemaal met een fulltime-baan, wat uiteraard niet evident was.”

Het sounddesign van de film werd in Amsterdam verzorgd, met de Dolby Digital Mastering in de befaamde Warnier Posta Studio (o.a. The Broken Circle Breakdown, Borgman).

“Zowel Jelle als ikzelf zijn geboren en opgegroeid in Brugge,” vertelt producent en art director Stephanie Delbecque. “Door studie, werk en jeugdig enthousiasme zijn we naar Amsterdam, Parijs en Brussel verhuisd, maar dankzij de band met onze vrienden en familie komen we nog steeds vaak en zeer graag in Brugge.”

Meer info vind je hier.