Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.03.2019

Ian McKellen heeft bijzondere mening over beschuldigingen Kevin Spacey en Brian Singer

door Vertigo

Ian McKellen heeft zich uitgesproken over de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen Kevin Spacey en Bryan Singer. Volgens de homoseksuele acteur valt hun gedrag te wijten aan het feit dat ze hun geaardheid verborgen hielden.

“Ze zaten in de kast,” zei hij, “en daaruit komen al hun problemen met zichzelf en anderen voort. Als ze open waren geweest over zichzelf en hun verlangens zou het misbruik waarvan ze beschuldigd worden niet zijn gebeurd.”

Spacey outte zich als homo toen acteur Anthony Rapp hem betichtte van aanranding. McKellen kent hem van het theater en werkte met Singer samen aan Apt Pupil en de X-Men-films, waarin McKellen Magneto speelde.

Of beiden ooit een comeback maken, hangt wat McKellen betreft van het publiek af. “Willen de mensen iemand zien die beschuldigd werd van iets dat ze niet goedkeuren? Zo niet, zullen ze geen ticket kopen of hun televisie aanzetten. Anderen zullen daar misschien minder zwaar aan tillen.”

McKellen grapte dat hij zelf lijken in zijn kast heeft zitten. “Eerlijk gezegd ben ik aan het wachten tot iemand mij van iets beschuldigd. Ik zou mij afvragen of ze de waarheid vertellen en het vergeten zijn.”

Bron: IndieWire