Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.01.2017

Ben-Hur-remake brak het hart van hoofdacteur Jack Huston

door Marlies Hamal

Volgens velen was de Ben-Hur-remake die vorig jaar verscheen vanaf het begin al een slecht idee. Er werd geopperd dat een remake niet nodig was en het hielp niet dat de film — toen hij in de zalen verscheen — enorm slechte recensies kreeg. Gevolg: Ben-Hur flopte en kon zijn budget niet terugverdienen.

Volgens hoofdrolspeler Jack Huston verschilt wat hij gefilmd had sterk met de uiteindelijke versie doordat er tijdens de postproductie heel wat werd aangepast: “We hadden besloten iets totaal anders te doen en van Ben-Hur nooit een echte held te maken. Ik wilde dat het publiek niet meer zeker was wie de wagenrennen zou winnen. Wat ik zo interessant vond, was dat we een nieuwe versie van het personage hadden gecreëerd. De uiteindelijke film heeft mijn hart gebroken, want ik weet wat we oorspronkelijk gemaakt hebben. Het is moeilijk als er verschillende mensen hun zegje willen doen.”

Huston is echter nog steeds trots op de film: “Ik heb zoveel geleerd van Ben-Hur. Het hele filmproces was voor mij van onschatbare waarde. Ik blijf achter mijn vertolking staan, want dat was een oprechte keuze. Ik weet dat er een betere film zat in wat we gefilmd hebben. Maar die is onderweg verloren geraakt.”

Bron: Dark Horizons