Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

21.01.2020

Hugo Weaving openhartig over gemiste The Matrix 4- en Avengers-kansen

door Vertigo

In tegenstelling tot Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss zal The Matrix-acteur Hugo Weaving er niet bij zijn voor het vierde deel in de reeks. Nochtans wilde regisseuse Lana Wachowski dat hij zijn rol als Agent Smith uit de originele trilogie terug opnam.

“Het is jammer, maar ik had al een aanbieding om in het theaterstuk The Visit mee te spelen,” zegt Weaving. “Ik wist alleen nog niet op welke data dat zou doorgaan en aanvankelijk dacht ik beide te kunnen doen.”

“Acht weken later had ik een planning opgesteld, maar Lana Wachowski besliste dat het voor haar niet zou lukken,” vervolgt hij. “Ze veranderde plots van mening en gaat verder zonder mij.”

Verder heeft Weaving onthuld waarom hij na Captain America: The First Avenger niet terugkeerde als Red Skull in Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame, maar vervangen werd door Ross Marquand.

“Het was leuk om Red Skull te spelen,” zegt hij. “Ik had getekend voor drie films maar Marvel kwam op het contract terug en wilde mij voor de twee Avengers-films minder betalen dan voor Captain America: The First Avenger.”

“Oorspronkelijk werd mij beloofd dat ik per film meer zou verloond worden,” vervolgt hij. “Omdat ik enkel de stem van Red Skull zou inspreken, vond Marvel dat echter niet verantwoord. Het was heel moeilijk om met hen te onderhandelen. Hoewel ik er eigenlijk niet veel zin in had, zou ik het wel gedaan hebben.”

Bron: /Film, /Film