Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.02.2020

Hugh Jackman en meer Hollywoodsterren steunen gepeste jongen met dwerggroei

door Vertigo

Verschillende Hollywoodfiguren hebben gereageerd op een hartverscheurend filmpje van Quaden Bayles, een negenjarige Australische jongen met dwerggroei die kampt met zelfmoordneigingen omdat hij voortdurend gepest wordt.

Het filmpje, gedeeld door Quadens moeder, ging viraal en trok de aandacht van onder meer Australiër Hugh Jackman. Hij stak Quaden een hart onder de riem met een videoboodschap.

“Quaden, je bent sterker dan je denkt,” zei hij. “Wat er ook gebeurt, ik ben je vriend. Laten we allemaal lief zijn voor elkaar. Pesten is niet oké. Het leven is al lastig genoeg. We moeten onthouden dat iedereen met zijn eigen problemen worstelt.”

Stand-upcomedian Brad Williams lanceerde op zijn beurt een crowdfundingcampagne om Quaden naar Disneyland te laten gaan. Het doel was om 10.000 dollar in te zamelen, maar de teller staat ondertussen op ruim 40.000 dollar.

Ook regisseur Duncan Jones en acteurs Mark Hamill, Jeffrey Dean Morgan, Jon Bernthal en meer spraken Quaden moed in. Bekijk hun reacties hieronder:

https://twitter.com/S11E11B11A/status/1230428038304849920?s=20

Bron: Deadline