Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.11.2021

House of Gucci-dialectcoach bekritiseert Lady Gaga’s Italiaans accent

door Vertigo

Lady Gaga zei onlangs dat ze voor haar rol als Patrizia Reggiani in Ridley Scotts House of Gucci verschillende Italiaanse accenten aanleerde. De film gaat over de door Reggiani beraamde moord op haar ex-man Maurizio Gucci (Adam Driver).

Volgens dialectcoach Francesca De Martini spreekt de actrice in de film echter niet met een Italiaans accent. “Ik zeg het niet graag, maar ze klinkt eerder Russisch,” zegt De Martini.

De dialectcoach werkte niet samen met Gaga, maar met haar tegenspeelster Salma Hayek. Zij vroeg namelijk na haar eerste draaidag hulp. “Volgens mij hoorde ze dat haar accent fout was en maakte ze zich zorgen,” zegt De Martini. “Ze wilde het goed doen.”

Door te luisteren naar wat Hayek zei op de set, kon De Martini ook Gaga horen en merkte ze meteen dat haar accent niet helemaal juist was. Over Hayek heeft de coach echter niets dan lof.

“We hebben ons rot geamuseerd,” zegt De Martini. “Ik hielp haar met repeteren en we improviseerden een beetje en probeerden andere dingen uit. Ze is heel aangenaam in de omgang en gemakkelijk om mee samen te werken. We hebben gedanst in haar trailer.”

Bron: IndieWire