Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.08.2019

Houdt Cate Blanchett op met acteren?

door Vertigo

Cate Blanchett hintte eerder dit jaar al dat ze zou stoppen met acteren en gaf tijdens de wereldpremi√®re van Richard Linklaters boekverfilming Where’d You Go Bernadette toe dat ze er nog steeds over nadenkt.

“Het is tijd om ermee op te houden,” zegt de hoofdrolspeelster. “Zeker en vast. Wanneer het publiek deze film ziet, zullen ze het met mij eens zijn en ik bied nu al mijn verontschuldigingen aan.”

De actrice voegt er echter aan toe dat ze zich na elke film zo voelt. Naar eigen zeggen doet ze enkel verder omdat ze met interessante mensen zoals Linklater en Where’d You Go Bernadette-auteur Maria Semple kan samenwerken.

“Voor mij is de rol minder belangrijk dat de mensen met wie je in gesprek bent,” zegt ze. “Plus ik kon na twintig jaar na Charlotte Gray nog eens tegenover Billy Crudup spelen en de eerste keer was heel leuk.”

Blanchett herhaalde echter dat het nu welletje is geweest. “We zullen zien of je er nog zo over denkt nadat je deze film gezien hebt,” reageert ze op de smeekbede van een journalist.

“Waarom draag ik ook hoge hakken?” voegt ze eraan toe. “Ik heb eeltknobbels, maar ik ben gewoon veel te ijdel.”

Bron: Vulture