Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.05.2017

Horrorlegende kon martelscène niet aan en andere Reservoir Dogs-weetjes

door Vertigo

Vijfentwintig jaar na de release van Reservoir Dogs kwamen regisseur Quentin Tarantino en acteurs Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen en Steve Buscemi samen over hun klassieker praten op het Tribeca Film Festival.  Drie memorabele momenten over het onstaan van de film :

  • Te gast bij Harvey Keitel

“Ik woonde nog bij mijn moeder in Glendale,” vertelde Tarantino, “ en dus had Harvey de hele cast bij hem thuis uitgenodigd.  Ik voelde direct alle druk van mijn schouders vallen. Al die kerels begrepen mijn materiaal door en door. Zij waren de taart en ik moest er gewoon de kers nog opzetten.  De terugrit van Malibu naar Glendale was het gelukkigste moment van mijn leven.  Ik wist dat het ging lukken.”

  • De eerste vertoning

“Een echte ramp,” herinnerde de regisseur zich. “Ze hadden de juiste lens voor de projector niet, dus het zag er niet uit.  Tijdens de climax, gingen plots alle lichten aan. En op het moment dat iedereen zijn pistool trekt, viel de stroom uit. Het was een fucking nachtmerrie.”

  • De martelscène

Het dansje dat Michael Madsen doet op ‘Stuck in the Middle With You’, is één van de gekendste scènes uit de film. Madsen herinnerde zich nog levendig hoe moeilijk het was om deze in te blikken:  “In het script stond ‘Mr. Blonde danst maniakaal rond de agent’, maar wat wil dat zeggen?  En dan moest ik plots denken aan een dansje dat ik James Cagney ooit in een film zag doen.  Ik besloot dat dan maar te imiteren.”

Blijkbaar verlieten heel veel mensen de zaal tijdens die scène. Eentje daarvan zal ik nooit vergeten”, aldus Quentin Tarantino. “Het ging namelijk om Wes Craven. De maker van Last House on the Left en Nightmare on Elm Street pakte de biezen. Zou het écht te heftig zijn geweest voor hem?”

Bron: Deadline