Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

27.08.2021

Hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy teaset Edgar Wrights Last Night in Soho

door Vertigo

Edgar Wrights pyschologische thriller Last Night in Soho haalt op 27 oktober de Belgische zalen en wordt volgens hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy (The Witch, Split) een ‘heel goed geregisseerde drugstrip’.

Last Night in Soho speelt zich deels af in het Londen van de jaren zestig en volgens Taylor-Joy liet Wright zich inspireren door wandelingen in de stad, waarbij hij zag dat gebouwen die ooit luxueus waren in verval raakten.

“Onze versie van Londen toont hoe dun de grens is tussen stadscentrum waar al je dromen uitkomen en pure nachtmerrie waar je niet aan kan ontsnappen,” zegt Taylor-Joy.

“We hebben allemaal wel al eens iemand ontmoet op een feestje die we heel vriendelijk vonden en met wie we op dezelfde golflengte zaten, maar die we zeven uur later vreselijk vonden en niet in onze buurt wilden hebben,” vervolgt ze.

Taylor-Joy speelt een zangeres in de film en zingt in de trailer een enge versie van Petula Clarks liedje Downtown. “Het was zenuwslopend om te zingen op de set,” zegt de actrice. “Je voelt je naakt, maar ik heb altijd al gezongen en vind het leuk.”

“Ik ben niet goed in me voorbereiden en dus kwam ik aan op de set met het idee: ‘Ik ga gewoon proberen te zingen en hopen dat niemand het haat.'” vervolgt ze. “Het is leuk om te horen dat het in de smaak valt. Ik hou van zingen op een enge manier.”

Bron: /Film