Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.03.2018

Hoofdactrice The Cloverfield Paradox was niet op de hoogte van de plotse release

door Vertigo

Het zijn drukke tijden voor Gugu Mbatha-Raw. De actrice is binnenkort naast Oprah Winfrey te zien in het langverwachte A Wrinkle in Time en speelt mee in de pas uitgebrachte Neflix-films Irreplaceable You en The Cloverfield Paradox. Vooral die laatste deed heel wat stof opwaaien. De sciencefictionfilm werd na een Superbowl-spotje uit het niets op de streamingdienst geplaatst en werd vervolgens afgekraakt door recensenten.

Ook Mbatha-Raw was verrast: “Het was uniek om bij zo’n release betrokken te zijn. Het was nog nooit gedaan, dus er was ook geen precedent. Ik had even tijd nodig om alles te verwerken. Als actrice heb je over veel zaken controle, maar niet over de distributie en de release van een film. Soms moet je er gewoon in meegaan en zien wat ervan komt.”

Voor de actrice was het een grote verassing dat de film zich in het Cloverfield-universum afspeelde: “Het was een proces en een ontdekkingstocht. De productie doorliep verschillende stadia. Ik tekende om mee te spelen in een op zichzelf staande scifi-film God’s Particle. Pas in de post-productie werd beslist om er een Cloverfield-film van te maken. Tijdens de opnames had niemand van de cast daar een idee van.”

Bron: The Playlist