Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.07.2019

Hoofdacteur dolenthousiast The Sopranos-prequelfilm

door Vertigo

Acteur Alessandro Nivola (You Were Never Really Here) is in de wolken over zijn hoofdrol in The Many Saints of Newark, een prequel op de HBO-serie The Sopranos. De film van Alan Taylor werd geschreven door The Sopranos-bedenker David Chase en verschijnt op 25 september 2020 in de Verenigde Staten.

Nivola speelt Dickie Moltisanti, de mentor van Tony Soprano, die wordt gespeeld door de zoon van de overleden The Sopranos-ster James Gandolfini.

“David heeft mij de rol van mijn leven gegeven,” zei Nivola. “De opnames van The Many Saints of Newark waren het hoogtepunt van mijn carrière tot nu toe. Dickie Moltisanti is een heel genuanceerd, gewelddadig, grappig, charmant, eng en moreel ambigue personage. Het was enorm leuk om hem te spelen.”

The Many Saints of Newark speelt zich af in de jaren zestig tijdens de rellen tussen de zwarte en Italiaanse bewoners van Newark. “Het is een oorsprongsverhaal over Tony Soprano,” zei Nivola, “door de ogen van Dickie, die dood was voor het begin van de serie. Iedereen zette zijn beste beentje voor en het is frustrerend dat we nog zo lang moeten wachten op het eindresultaat.”

Bron: EW