Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.11.2020

Hoofd Amerikaanse bioscoopvereniging eist onmiddellijke overheidssteun

door Vertigo

In de VS ligt een voorstel op tafel om overheidssteun te verlenen aan onder meer bioscopen en volgens John Fithian, het hoofd van de Amerikaanse bioscoopuitbatersvereniging NATO, moet het worden goedgekeurd nog voordat Joe Biden de eed aflegt als president.

Als dat niet gebeurt, voorspelt Fithian dat ongeveer zeventig procent van de kleine en middelgrote NATO-leden failliet zal zijn tegen ten laatste eind januari.

Een andere mogelijkheid is dat de bioscopen worden gered door de release van een grote film zoals Wonder Woman 1984. Ondanks de sluiting van de Europese bioscopen denkt Fithian dat de film nog steeds rond Kerstmis kan uitkomen.

“In tegenstelling tot Tenet is het doelpubliek van Wonder Woman 1984 overwegend Amerikaans,” zegt Fithian. “De film zal het ook goed doen in AziĆ«. In China en Japan draait de box-office op volle toeren en ook in Zuid-Korea gaat het vrij goed.”

Aangezien de volgende blockbuster, No Time to Die, pas begin april gepland staat, hoopt Fithian dat Wonder Woman 1984 een succes wordt en er vervolgens een aantal grote films worden vervroegd naar het eerste kwartaal van 2021.

Bron: Variety

Lees meer over: