Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.11.2020

Home Alone-regisseur openhartig over reboot en Donald Trump-cameo

door Vertigo

Chris Columbus regisseerde de eerste twee Home Alone-films en is niet opgezet met de geplande reboot voor Disney+. “Niemand heeft me erover aangesproken en wat mij betreft, is het tijdverspilling,” zegt hij.

“Ik geloof rotsvast dat remakes van films die de tand des tijds hebben doorstaan, zoals Home Alone, overbodig zijn,” vervolgt hij. “Je gaat niet twee keer goud vinden, dus waarom zou je het proberen?”

Columbus vergelijkt de Home Alone-reboot met de live-action remakes van Disney-animatiefilms. “Wat is het nut van iets te doen dat al eens is gedaan?” zegt hij. “Doe gewoon je eigen ding. Zelfs al is het een totale mislukking, dan heb je op zijn minst iets origineels bedacht.”

Verder zegt Columbus dat Donald Trump erop stond dat hij een cameo had in Home Alone 2: Lost in New York. “We namen contact op met The Plaza Hotel, dat toen eigendom was van Trump, omdat we in de lobby wilden draaien,” zegt Columbus.

“Trump ging akkoord en we hebben hem betaald, maar hij zei erbij dat we het hotel alleen mochten gebruiken als hij in de film zou te zien zijn,” vervolgt hij.

“We gingen akkoord en tijdens de eerste voorstelling werd er gejuicht toen Trump in beeld kwam. Daarom heb ik tegen mijn monteur gezegd om zijn cameo in de film te laten.”

Bron: EW