Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.04.2015

Hollywood scoort slecht in holebi-rapport

door Jimmy Van der Velde

De Amerikaanse organisatie GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) heeft haar jaarlijkse Studio Responsibility Index vrijgegeven. Uit het rapport blijkt dat de portrettering van holebi-personages in Hollywoodfilms beter is dan in 2013, maar ook dat Tinseltown nog heel wat werk voor de boeg heeft.

Sony Pictures en Walt Disney Studios kregen het slechtste cijfer toebedeeld. Alleen Warner Bros. bereikt goede resultaten volgens GLAAD.

114 grote studiofilms bevatten in 2014 in totaal twintig mensen met een andere geaardheid, waarvan elf op authentieke wijze werden neergezet. Transseksuele individuen maakten geen enkele keer hun opwachting.

Het gaat vaak om kleine rollen of cameo’s.

Films als Horrible Bosses 2, Top Five, Transformers: Age of Extinction, The Other Woman en Exodus: Gods and Kings worden als beledigend beschouwd.

De televisiewereld in de VS toont veel meer vooruitgang op vlak van holebi-personages. De filmindustrie blijft ter plaatste trappelen en slaagt er niet in om de diversiteit van de Amerikaanse maatschappij neer te zetten.

Bron: Deadline

@TheJimeister