Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.01.2021

Hollywood rouwt om overlijden baanbrekende Afro-Amerikaanse actrice Cicely Tyson

door Vertigo

Verschillende Hollywoodfiguren hebben op Instagram een laatste groet gebracht aan Cicely Tyson. De met ere-Oscar bekroonde actrice die het pad effende voor andere Afro-Amerikaanse acteurs overleed onlangs op 96-jarige leeftijd.

“Je gaf me het gevoel dat ik geliefd was en gezien en gewaardeerd werd in een wereld waarin zwarte vrouwen nog steeds onzichtbaar zijn,” schrijft Viola Davis, die met Tyson samenwerkte aan The Help en de reeks How to Get Away with Murder.

“Je gaf me toestemming om te dromen en enkel in mijn dromen zag ik waartoe ik allemaal in staat was,” vervolgt ze. “Bedankt dat je mijn leven hebt veranderd.”

Tyler Perry regisseerde Tyson in Madea’s Family Reunion en Alex Cross en noemt haar de grootmoeder die hij nooit heeft gehad. “Ze noemde me haar zoon,” schrijft hij. “Ik zal onze lange gesprekken, je daverende lach en je aanwezigheid missen.”

Ook Oprah Winfrey heeft bij Tysons overlijden stilgestaan. “Cicely gebruikte haar carrière om de menselijkheid van zwarte mensen in de schijnwerpers te zetten,” schrijft ze. “De rollen die ze speelde waren een weerspiegeling van haar waarden.”

Verder wordt Tyson op Twitter herdacht door Blair Underwood, haar tegenspeler in Madea’s Family Reunion, LeVar Burton, haar tegenspeler in de miniserie Roots, en Shonda Rhimes, de producente van How to Get Away with Murder.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par VIOLA DAVIS (@violadavis)

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Tyler Perry (@tylerperry)

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Oprah (@oprah)

Bron: EW