Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.10.2019

Hollywood reageert op Netflix-functie om afspeelsnelheid content te wijzigen

door Vertigo

Netflix test momenteel een nieuwe functie op zijn Android-app waarmee je films en series trager of sneller kan afspelen. Dat is bij enkele Hollywood-figuren in het verkeerde keelgat geschoten.

“Nee, Netflix, nee,” tweet regisseur Judd Apatow (Knocked Up). “Ga ik nu echt elke regisseur en televisiemaker op aarde moeten bellen om hier tegenin te gaan? We gaan winnen, maar het gaat ons heel veel tijd kosten. We geven jullie leuke dingen. Blijf eraf en laat ze zien zoals wij bedoeld hebben.”

“Distributeurs hebben het recht niet om de manier waarop content voorgesteld wordt te wijzigen,” vervolgt hij. “Wie dat wel doet, schendt het vertrouwen van de makers. Als er toch mensen zijn die er geen probleem mee hebben, moeten ze dat in hun contract laten opnemen. Veel zullen het er niet zijn.”

Regisseur Brad Bird (The Incredibles) vindt het een ‘ongelooflijk slecht idee’ en begrijpt niet waarom Netflix eerst zo hard gevochten heeft om de visie van filmmakers te steunen en financieren om dan de manier waarop hun werk gepresenteerd wordt te vernietigen.

Acteur Aaron Paul, die te zien is in de Netflix-film El Camino: A Breaking Bad Movie, denkt niet dat het zo’n vaart zal lopen. “Ik geloof niet dat Netflix hiermee zal doorgaan en andermans kunst uit handen zal nemen en kapotmaken,” tweet hij. “Netflix weet wel beter.”

Volgens een woordvoerder van de streamingdienst gaat het in eerste instantie om een test en is het niet zeker of het een permanente functie wordt.

Bekijk de reacties van Apatow, Bird en Paul hieronder, alsook van regisseurs Peyton Reed en Sean Baker.

Bron: IndieWire