Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.06.2014

Hollywood plant twee films over Amerikaans POW Bowe Bergdahl

door Jimmy Van der Velde

Er zijn twee films in de maak over de controversiële zaak betreffende de Amerikaanse prisoner of war  (POW) Bowe Bergdahl. Zowel Zero Dark Thirty-regisseuse Kathryn Bigelow als filmmaker Todd Field willen het actuele verhaal naar het witte doek vertalen. Bigelow slaat terug de handen in elkaar met scenarist Mark Boal voor het project. Het is nog niet geheel zeker of de Oscarwinnares de film zal regisseren of enkel als producent zal optreden.

Het tweede filmproject over de zaak Bergdahl wordt ontwikkeld door Fox Searchlight. De studio heeft de rechten verkregen op een Rolling Stone-artikel over de beruchte soldaat. Todd Field, die eerder In The Bedroom (2001) en Little Children (2006) maakte, zet zich in de regiestoel.

Beide projecten staan nog in hun kinderschoenen. Bowe Bergdahl trok in 2008 als Amerikaans soldaat naar Afghanistan en werd in 2009 gevangen genomen door de Taliban. Hij werd pas vorige maand vrijgelaten na een ruil met Guantanamo-gevangenen. De vrijlating was een bron van controverse, omdat vele stemmen de man als een deserteur bestempelen.

Bron: Deadline

@TheJimeister